Get Adobe Flash player

Even voorstellen:

Ik, Carola, ben opgevoed met het teckelvirus. Mijn man Bert was van de grote honden en zag de teckel niet erg zitten. Op een dag zei hij dat hij dan wel "zo een ruwhaar" zou willen. Dat was niet tegen dovemansoren en samen met mijn dochter op zoek. We kwamen uit bij Manon Dreesen in Limburg. Er was er nog ééntje. Toch gaan kijken en natuurlijk gelijk verliefd. In de auto lekker kunnen knuffelen met onze kleine Puck. Thuis gekomen nam mijn man haar in zijn armen en dat was het... Ik kon het bekijken. Het was liefde op het eerste gezicht. Met puck ging het goed en ook samen met onze Hugo. Hugo is een halve teckel en gelijk goede maatjes met Puck. Na een maand of twee kwam mijn man, ja, mijn man, op het idee er toch nog een ruwhaar bij te nemen. Dusssss..... Uit het verre Duitsland kwam vervolgens onze Bep. Qua karakter een ander hondje dan Puck, maar echt mijn meisje dit keer.

Puck is een kaninchen en Bep een dwerg ruwhaar. Puck kan gebiologeerd kijken naar alle blaadjes buiten en zodra de zon onder gaat kruipt ze op schoot. Bep is wat stoerder, maar een echte "mensenhond". Alles wat ik doe is interessant en ze loopt graag mee bij elke stap die ik neem. Zodra ik op de bank ga zitten neemt ze een jump en valt in een diepe slaap tijdens het kriebelen.

Onze kinderen zijn de deur inmiddels uit en de liefde voor het ras is inmiddels zo groot dat wij het best eens wilden proberen of het zou lukken een nestje te krijgen.

Maar dan... Hoe doe je dat? Wij, vreselijk onwetend op dat gebied. Veel lezen en internet. Waar doe je goed aan, waar haal ik een goede reu vandaan? Het is maar niet zo geregeld. Omdat ik nog steeds redelijk vaak contact onderhoudt met Manon heb ik haar gebeld. Ik kreeg alle hulp van haar. Werkelijk super! Ook kon zij mij door verwijzen voor een goede reu. Dit werd een reu van de jongens van Sebasso's. Ook deze hielpen super en nog. Wat een nieuwe wereld zeg.

Bep kreeg op tien maart 2014 haar eerste nest. Vier prachtige pups. Drie teefjes en een reutje. Drie vonden een super lief baasje en onze Cato hebben we gehouden. Jep.... Nog een erbij. Cato s nu bijna 1 jaar en precies haar moeder. Qua kleur is het haar vader, maar bouw en karakter haar mama. Knuffelkont en natuurlijk ook nog heel speels.

Omdat wij graag een zuivere eigen lijn willen van mooie honden hebben wij bij de jongens van Sebasso's een reu gekocht. Dit is onze Gijs. Als hij ook maar het idee heeft dat hij iets lekkers krijgt springt hij een halve meter op vanuit stand. Hij word erg graag gekriebeld en ligt tussen de dames elke avond uitgebreid op de bank. Ook al lukt het hem nog niet erg, hij oefent er op los.... Buiten is hij erg braaf en komt altijd even kijken waar ik loop. Ja, onze tekkies lopen allen lekker los in het bos. Een jachtinstinct hebben ze niet echt. Inmiddels vinden wij wel dat het huis vol genoeg is en gaan we geen honden meer houden van eventuele nestjes. Wel vinden we er veel voldoening in om het zo mooie ras in stand te houden, dus af en toe hopen we een mooi nestje te krijgen.

Ook weten veel mensen ons al te vinden voor een pup. Wilt u dus verzekert zijn van een pupje, neem dan even contact op.

Meer weten of heeft u interesse in een puppie, mail ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel mij op 06 2 79 79 441.